Τσακίρης Γεώργιος – Χειρουργός Οδοντίατρος

Phone 2310 867 810
Phone 6934 166 431

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες μετά την επέμβαση, για να μειώσετε τυχόν πόνο και ενόχληση και να βοηθήσετε την επούλωση.

1. Τοποθέτηση πάγου

Αμέσως μετά το ραντεβού σας εφαρμόστε πάγο στη περιοχή της επέμβασης για 10 λεπτά και απομακρύνετε τον για 20 λεπτά εναλλάξ, για τις πρώτες 6 ώρες ή μέχρι να πάτε για ύπνο. ΜΗΝ εφαρμόζετε την παγοκύστη απευθείας στο δέρμα σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

2. Ανακούφιση από πρήξιμο, μώλωπες & δυσφορία

Οίδημα, μώλωπες και μέτρια ενόχληση μπορεί να εμφανιστούν μετά την επέμβαση και είναι απολύτως φυσιολογικό. Μπορεί να ξεκινήσει 24 ώρες μετά την επέμβαση και να αυξηθεί για 48 ώρες και στη συνέχεια να υποχωρήσει σταδιακά. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ελαχιστοποιήσετε και να ανακουφίσετε την ενόχληση:
Κοιμηθείτε με το κεφάλι σας σε ανυψωμένη θέση χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον μαξιλάρι, για τις πρώτες δύο νύχτες μετά την επέμβαση.
Για μικρή ενόχληση, χρησιμοποιήστε παυσίπονα-αντιφλεγμονώδη κατόπιν οδηγιών. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα ασπιρίνης.
Τα αντιβιοτικά και οποιαδήποτε άλλα φάρμακα που συνταγογραφούνται πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες.

3. Ξέπλυμα

Περιμένετε ένα πλήρες 48ωρο μετά την επέμβαση πριν ξεπλύνετε το στόμα σας. 48 ώρες μετά την επέμβαση μπορείτε να ξεπλύνετε μετά από κάθε γεύμα ή σνακ και πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Ο ιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα εάν είναι απαραίτητο.

4. Κατανάλωση τροφών & ροφημάτων

Κρατήστε τα τρόφιμα μακριά από το σημείο της χειρουργικής επέμβασης. Είναι σημαντικό να διατηρείται η σωστή τροφή. Ακολουθήστε μια δίαιτα μαλακών και χλιαρών-κρύων τροφών καθώς και κρύων ροφημάτων, για την ημέρα και την επόμενη ημέρα της επέμβασης. Αποφύγετε τα ζεστά φαγητά όσο το χειρουργικό σημείο είναι ακόμα αναισθητοποιημένο, καθώς αυτό μπορεί να κάψει το στόμα σας και να προκαλέσει αιμορραγία.

5. Διατήρηση της Στοματικής Υγιεινής

Διατηρήστε το κανονικό σας πρόγραμμα στοματικής υγιεινής βουρτσίσματος και οδοντικού νήματος, εκτός από το σημείο της χειρουργικής επέμβασης μέχρι τη μετεγχειρητική επίσκεψή σας.

Σημείωση: Εάν παρατηρήσετε υπερβολική αιμορραγία, ενημερώστε το γραφείο.
Αναμένουμε ότι όσο ακολουθείτε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες, η περίοδος ανάρρωσής σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Ωστόσο, εάν προκύψει κάποια ερώτηση ή ανησυχία σχετικά με τη θεραπεία ή τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το ιατρείο μας.

6. Άλλες οδηγίες

Αποφύγετε το κάπνισμα κατά τις πρώτες 48 ώρες καθώς και ελαχιστοποιήστε τη συχνότητά του κατά τη φάση της επούλωσης.
Απαγόρευση έντονης σωματικής άσκησης για 48 ώρες μετά την επέμβαση.
Απαγόρευση κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών κατά τη λήψη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Περιορισμός της ομιλίας και των κινήσεων του προσώπου στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Αποφυγή ανασήκωσης των χειλιών σας προς επισκόπηση του σημείου επέμβασης.